De hele ochtend zit ik eigenlijk al te wachten tot het zover is. Als een verliefde puber heb ik me al drie keer omgekleed. Ondanks het grappige idee van dochterlief om mijn ‘Titus-shirt’ aan te trekken, besluit ik toch gewoon voor kledingset 1 te gaan. Ik vermaak mezelf nog wat op de laptop met voorbereidingen voor de Winterfair (aanrader trouwens!) en overweeg heel even of ik niet gewoon alvast richting Amsterdam zal gaan. Maar dat is natuurlijk onzin. Dus ik zit m’n tijd braaf uit, om vervolgens bijna te laat te vertrekken door een was die nog in de droger moet.

Met de kriebels in m’n buik en een zacht regentje op mijn hoofd, fiets ik naar het station. Ik ben netjes op tijd. Een grote donkere vrouw op het perron moet ook naar Amsterdam Amstel. Zou ze ook naar de cursus gaan? Ik vind haar niet echt een schrijverstype en haar boodschappentrolley maakt het ook niet erg aannemelijk. Tenzij ze een flinke cursusmap verwacht!

Ik ben onderweg naar een cursus kinderboek schrijven, gegeven door niemand minder dan Mirjam Oldenhave. Al heel wat jaren reist ze met ons mee naar onze vakantiebestemming door middel van de Mees Kees luistercd’s! En nu hoop ik in 8 cursusmiddagen de fijne kneepjes van het schrijversvak te leren. Ik zit te popelen om te beginnen aan dit schrijfavontuur. Nog 3 haltes te gaan…

You may also like...