De avonturen van een pimpelmees

Het leek me leuk om een verhaal te schrijven voor kinderen over een pimpelmees. In 2016 ben ik me gaan verdiepen in het leven van pimpelmezen. Al vanaf het begin heette de pimpelmees die ik voor mijn verhaal in gedachten had ‘Titus’. Zijn bijzondere naam dankt hij aan het Engelse woord voor pimpelmees ‘Blue Tit’. Titus vertelt zelf zijn verhaal.

Het schrijfproces heeft wel even geduurd. Heel lang liet ik het verhaal liggen, pakte het schrijven weer op, om er vervolgens weer jaren niets mee te doen. Toen ik mijn verhaal er weer eens bij pakte, ontdekte ik dat ik eigenlijk al heel ver was. Tijd om het af te maken dus! Na veel schrijven, mee laten lezen en herschrijven, durfde ik mijn manuscript in de herfst van 2021 eindelijk op te sturen. En vanaf september 2022 is mijn eerste kinderboek een feit. Dit is echt een droom die uitkomt!